Hoe kan ik leren om dingen, die mensen tegen mij zeggen, niet zo serieus op te nemen.

CR_travelling-May-10-2010_34-1024x680Leren om zaken niet zo persoonlijk op te vatten is een heel essentiële vaardigheid. Het is werkelijk belangrijk dat je daarmee stopt. Het zal je helpen op alle gebieden van jouw leven.

Veerkrachtig gedrag leren

Bekijk eens wat video’s van Brooks Gibbs. (in het Engels) Deze zijn super kostbaar!

Quaden Learns To Manage Emotions

Het hoofd van andere mensen begrijpen

Je kan ook wijsheden van Don Miguel Ruiz opzoeken en dagelijks bestuderen.

don miguel ruiz quote confidence

Lees hier elke dag iets over.

Wat anderen denken heeft NIETS met jou te maken

Al schrijvend krachtig leren

Je kan dagelijks in jouw dagboek schrijven en de zaken kantelen die de mensen die dag tegen je gezegd hebben. Als je het eerst achteraf en al schrijvend doet, zal je het na een tijd op het moment en voordien automatisch doen. Het zal jouw 2de natuur worden.

Word een individuele denker en lever, laat je niet meesleuren door de negatieve houding van anderen. Neem het stuur van jouw leven in eigen handen door een tijd in jouw dagboek te schrijven en jouw eigen antwoorden te vinden.

ZELFVERTROUWEN is een werkwoord.

Je kan het ook geleidelijk aan leren om keer op keer te tonen dat je jezelf bent en dat je je niet aantrekt wat anderen daarvan denken. Het is belangrijk dat je tegen jezelf zegt: “Ik ben mezelf: de mensen die me niet accepteren zoals ik ben, zijn me niet waard en hoeven niet in mijn leven te zijn.” Er zijn genoeg mensen die me wel zullen accepteren zoals ik ben. Het is hun probleem en niet dat van mij.”

Het is belangrijk dat je meer en meer jezelf durft zijn bij mensen want het slechte gevoel dat je krijgt is het gevolg van jezelf meer en meer verstoppen voor anderen en je daar slecht over te voelen. Zelfvertrouwen is een actief werkwoord. Toon meer en meer dat je jezelf durft zijn bij anderen en hen recht in de ogen durft aankijken.

Je kan ook quotes opzoeken over people pleaser zijn:

kijk naar de tekenen en lees elke dag de oplossingen om te stoppen met people pleasen.

quotes over people pleasen (vaak engels)

Reageer serieus of met humor op de reacties van anderen.

Je kan op 2 manieren reageren op de reacties van anderen.

Als de reacties van de andere persoon kloppen, luister dan niet naar jouw schaamtegevoel, maar neem het advies enthousiast aan op een positieve manier, en verander het vandaag nog in jouw leven. Misschien is de andere persoon inderdaad een ‘ass’, maar laat het niet aan jouw hart komen en gebruik het egoïstisch om jezelf te verbeteren. Bedank de andere persoon en richt je vooral op jouw doelen en dromen en waar jij naartoe wil gaan. Maar misschien bedoelt de andere persoon het wel degelijk heel goed. Dierbaren hebben vaak de beste bedoelingen om ons kritiek te geven: ze willen vaak oprecht dat wij meer succes bereiken in het leven. Soms volgen zij een intuïtieve ingeving die ons wil stimuleren om het beter te doen. Wat ze zeggen klopt niet altijd, maar hun intentie is in de meeste gevallen wel héél integer en goed. Maak er niet overal zo’n groot probleem van.

Je kan even afstand nemen van mensen die niet in staat lijken te zijn om jouw capaciteiten te zien, maar sluit geen deuren want als jij verandert, kan jouw relatie en de andere zijn reactie veranderen. Zoek ook mensen op die wel in staat zijn om jouw capaciteiten en mooie eigenschappen te zien en waarderen. Zo kan je op een gegeven moment het verschil voelen tussen oprechte feedback en kritiek vanuit disbalans.

Met andere woorden: begin vandaag om iets te doen om die vaardigheid te leren of veranderen – indien het klopte.

Stel jezelf de vraag of het klopt wat de andere persoon zegt. Wees eerlijk tegen jezelf. Als het niet klopt realiseer je dat dan ook. Neem ook geen dingen persoonlijk op die niet persoonlijk zijn en die geen waarheid zijn. Als wat de andere zegt niet klopt, dan hoef je je daar ook niet slecht bij te voelen. Beslis dan om dat niet aan jouw hart te laten komen.

Als je jezelf altijd slechter voelt dan anderen, dan is dat ook jouw negatief ego die aan het werk is. Stop ermee om jouw ego of zelfkritiek toe te laten de baas te zijn over hoe je je voelt. Neem de beslissing om vanaf nu positief tegenover en over jezelf te spreken. Je hebt altijd vééééél meer positieve eigenschappen dan leerpunten.

Of de reactie nu wel of niet klopt, je kan ook altijd leren om met humor op de reacties van andere mensen te reageren. Leer het allemaal niet te serieus op te nemen. Train jezelf om lichtzinnig met kritiek of afkeuring om te gaan, naast/samen met het bijleren en verbeteren van jezelf. Mensen mogen denken wat ze willen, en soms kunnen ze gelijk hebben, maar jij hoeft je er NIET slecht over te voelen.

Het is door minder emotioneel en met minder energie op reacties van anderen te reageren, dat negatieve reacties gaan verminderen.

Bijleren is een super succes vaardigheid

Je kan ook veel bijleren over het omgaan met de reacties van anderen. Je zal zien dat dit zeker zijn vruchten afwerpt. We hebben een bewustzijn om bij te leren en constant te groeien!!

youtube dealing with criticism

INDIVIDUELE BEGELEIDING & TRAJECT

Persoonlijke begeleiding is ook bijzonder waardevol om te leren om je niets aan te trekken van de mening van anderen. Iemand aan de zijlijn kan je helpen om doorbraken te maken en weerstanden te doorbreken. Hij kan je helpen om jouw belemmerende gedachten te vinden en die om te draaien. Een coach helpt je om hindernissen en angsten te overwinnen en zo snel mogelijk jouw doelen te bereiken. De waarde van een coach in jouw leven is enorm groot. Je kan het allemaal alleen doen, maar met een coach gaat het allemaal véél sneller. Hij helpt jou focussen en niet van het doel afwijken. Iedereen zou in zijn leven ééns een coach gehad moeten hebben. Het is eigen aan de mens dat we heel goed leren en vooruitgang maken met 2 en met een persoonlijke mentor aan onze zijde.

Ik ben een life-coach die rond deze onderwerpen werkt en ik help mensen om meer en krachtig zelfvertrouwen te krijgen en hun levensdoelen zo snel mogelijk te bereiken. Stuur me een mail naar urika.org@gmail.com als je niet meer onzeker, ongelukkig en aarzelend door het leven wil gaan en het leven wil creëren waar je van droomt.

Hier kan je véél positieve getuigenissen van deelnemers lezen: GETUIGENISSEN ZELFVERTROUWEN E.A.

VEEL SUCCES!! Het is de moeite waard!!

Laat even horen of je iets gehad hebt aan deze tips! 🙂 🙂 Zo blijven we op dezelfde golflengte!!

Optioneel: Je kan mij helpen: DEEL DIT ARTIKEL GRAAG MET SPECIFIEKE MENSEN OF MET JOUW NETWERK ALS JE DENKT DAT ANDERE MENSEN DAAR ÓÓK MEE GEHOLPEN ZOUDEN KUNNEN WORDEN. Leren om ons niets aan te trekken van de mening van anderen, is absoluut een belangrijke vaardigheid dat veel mensen van onze maatschappij nu nodig hebben. Sommige mensen zijn hier al goed in, maar deel het voor die mensen die dat wél nodig hebben.

Plaats een reactie